Ayam Masak Ketumbar

Bahan A

  • 1/4 daging ayam (250 g)
  • 1 sudu besar Serbuk Ketumbar Baba's (9 g)
  • 2 sudu bawang putih dan halia dikisar (15 g)
  • 1/4 sudu kecil Serbuk Kunyit Baba's (0.5 g)
  • 1 cawan dadih atau yoghurt (150 g)
Bahan B

  • 8 sudu besar minyak masak (40 ml)
  • 1 sudu kecil biji ketumbar (2 g)
  • 2 hirisan bawang merah (80 g)
  • 1 tangkai daun kari (1 g)
  • 1 biji tomato dipotong dadu (50 g)
  • 1 sudu kecil Serbuk Cili Baba's (3 g)
  • 1 sudu besar Serbuk Ketumbar Baba's (9 g)
Bahan C

  • 3 cili hijau dihiris (30 g)
  • 1 ikat daun ketumbar cincang (15 g)
  • 1 sudu kecil Rempah Garam Masala Baba's (3 g)
  • 1 sudu kecil jus limau
Cara Memasak

  • Perap ayam dengan bahan A selama 30 minit.
  • Tumis bahan B dan masukkan ayam, tutup dan masak dengan api yang perlahan.
  • Masukkan bahan C dan gaulkan sehingga sebati selama dua minit. 
  • Makanan siap dan boleh dihidangkan.